Pitts 2016

Hok Demely Liliane: een enorme verzameling krachtpatsers

Een hok vol met winnaars

Na het overlijden en de volledige verkoop van de kolonie van Gerard Vanneste in 1988 was het Filip die drie jaar later de draad van het duivenspel weer opnam. Samen met zoon David en echtgenote Liliane werd in Moorsele begonnen aan een steile klim richting top.

Duiven van Antoon en Hilde Reynaert uit Passendale zorgden meteen voor een droomstart. Vandaag bestaat het hok nog steeds uit ongeveer 70% Reynaert duiven. Afstammelingen van ‘De Goen’, een supervlieger en kweker bij Reynaert. De Schicht, nog een superduifje en vader van 3 provinciale asduiven: Favori (12 x 1ste), Keizer (14 x 1ste) en Figo (1ste nat Bourges en 16 x 1ste). Die laatste is vader van de Kleine Figo die op zijn beurt vader is van twee superduiven bij Kees Bosua namelijk: Kannibaal en Kerkduifje (winnaar op Le Mans tegen meer dan 120.000 duiven!)

In deze veiling slechts elf jonge duifjes. En nog is het onbegonnen werk om alle toppers uit de pedigrees te belichten. We moeten ons beperken tot slechts een kleine greep uit al die supervliegers en kwekers die de stambomen van het jonge grut bevolken. Vooreerst is er het topkoppel Ronaldo X dochter van Zorro (Norbert Ally). Ronaldo van Hugo Vlaeminck is een fenomenale vlieger die 9 overwinningen behaalde waaronder liefst drie provinciale. Argenton (1/3161), Gueret (1/2829) en Bourges (1/1150). Met ook nog heel dichte ereplaatsen op Chateauroux (3/2202), Montlucon (4/3550) en Bourges (5/2473)!!! Een indrukwekkend palmares.

Een stoet van cracks in de pedigrees

Lisbeth (5 zeges waaronder de 1ste provinciaal op St Junien).

Den Tulle, 1ste zonaal La Souterraine, 6denat./6817 op Tulle en 6de nat./9548 op La Souterraine.

Hazard uit De Schicht-Figo lijn die grootvader is van de 1ste prov. en 2de nat. asduif halve fond in 2014.

‘t Zwartje: 2de provinciale asduif KBDB 2013.

Een schier eindeloze rij van toppers
Den Johny (1é Asduif beide Vlaanders in 2015). De 1ste nationale asduif kleine halve fond 2014 van L. Deprez. David en Eminent (11 x 1ste en 21 prijzen per honderdtal!). Het kweekhok werd ook nog versterkt met ondermeer een directe uit de ‘Nasdaq’ lijn (1ste Nat. Souillac en superkweker van Casaert). Een zus van de ‘Freddy’, de superkweker van Freddy en Jacques Vandenheede. Ook ‘Sjah’, een zoon uit het beste kweekoppel ‘Limoges’ x ‘Goudklompje’ van De Rauw-Sablon, zorgde voor heel wat sterke vliegers. Verder zijn er ook nog Op de Beeck – Baetens (De Rappe Zot, 1é nat Bourges van 15.508 jaarse), Marcel Aelbrecht en Little Joe van Jules en Jos Engels. Op het hok een enorme verzameling van winnaars. Want voor minder gaat men niet daar in Moorsele.

Ook dat nog!!!
In 2015 werd voor de allereerste keer deelgenomen aan een oneloftrace. Na een keiharde finale (winnaar aan 1055m/min) was het hun ‘Kannibaal’ die in de Derby Riachos in Portugal als eerste werd afgevlagd. De Kannibaal komt uit een Broer Zwartje. Zwartje zelf werd tweede Prov Asduif Halve Fond Oude en Jaarse KBDB 2013, en won zeven eerste prijzen) Stamt uit de Figolijn van Reynaert. Moeder van Kannibaal is een dochter uit het topkoppel Little Joe x Wittenbuikske van J. & Y. Jonckers uit Linter.

In Nederland zijn ze compleet zot van Demely duifjes
Wat opvalt bij de referenties is het zeer grote aantal Nederlandse liefhebbers die zijn geslaagd en zeer zeer sterke prestaties neerzetten met duifjes uit het tophok van Moorslede.

KLIK HIER voor referenties 2016

KLIK HIER voor een overzicht 2015 en referenties

Reacties zijn gesloten.