PiPa 2022 II

Liliane Demely (Moorsele, BE) :
Nationaal laureaat op La Souterraine

door DK op 20/07/2022
, gerelateerde liefhebbers:Demely Liliane

Liliane Demely blijft de hoogtepunten opstapelen. Na de voorbije jaren al definitief te zijn doorgestoten tot de top,
haalt deze kolonie nu ook de nationale palm binnen vanuit La Souterraine.

La Souterraine werd een dag eerder dan voorzien ingemand en vervlogen omwille van de hitte die op komst was. Een beslissing die aantoont dat de KBDB echt wel het beste voor heeft met onze duiven, onze leiders anticiperen de laatste jaren waar nodig om de sport zo aangenaam mogelijk te houden. In samenwerking met de vervoerders die de nodige soepelheid aan de dag weten te leggen komt dit alles onze duiven ten goede. Bijkomend voordeel is dat dergelijke beslissingen een grotere kans bieden op een eerlijk verloop van de wedstrijden en zo automatisch de besten de kans krijgen om de wedstrijd te winnen.

Op La Souterraine was dit niet anders en was het Miss Liliane (BE20-3108033) die het pleit wist te winnen en zo de 1° Nationaal La Souterraine tegen 4.907 oude duiven behaalde voor de kolonie Demely. Aan een snelheid van 1171 m/min. bij een noordoostenwind was Miss Liliane trouwens de snelste van het ganse pak tegen maar liefst 11.668 duiven. Zoals iedereen stillaan wel weet wordt het hok Demely gerund door het echtpaar Vanneste-Demely samen met zoon David en nu ook al diens zoon.. 3 generaties liefhebbers die grote successen boeken in onze sport, grotendeels dankzij hun Figo-lijn die ook in het verleden al voor meerdere exploten zorgde.

De nationale winnares La Souterraine op weg naar haar nestje

De winnares was gepaard met een andere duivin en beide dames legden dan ook hun 2 eitjes in hetzelfde nest waarvan er eentje werd weggenomen en ze dus broedden op 3 stuks. Deze prachtig blauwe duivin heeft als vader de alomgekende Gilbert (BE16-3039614), één der sterren van de kolonie Demely als meervoudig provinciaal winnaar. Als moeder van Miss Liliane zien we (BE15-3145160) die zus is van duiven die reeds 4 keer een provinciale zege binnenhaalden.  

 

De duiven van het hok Liliane Demely weten te schitteren vanop de kortste afstanden tot op de nationale fondwedstrijden, handenvol overwinningen, provinciale zeges, grote asduiftitels, nationale zeges, … werkelijk alles staat reeds op de erelijst van deze sympathieke liefhebbers. Ook in 2022 dendert de trein dus maar verder, de toekomst oogt bijzonder mooi te Moorsele. Een hok waar de gekende spreuk : ” Kwaliteit boven kwantiteit “ 100% tot zijn recht weet te komen.

 

Reacties zijn gesloten.